Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

«Καμπάνες» για επίορκους εφοριακούς


Σε πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με προ ημερών απόφασή του τρεις επίορκους υπαλλήλους της Φορολογίας Ανωνύμων Εταιρειών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης, καθώς και έναν ελεγκτή του υπουργείου Οικονομικών, για μία από τις δεκάδες υποθέσεις του σκανδάλου με την παράνομη επιστροφή ΦΠΑ
Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε τη ΦΑΕ Θεσσαλονίκης και η ζημιά που προξενήθηκε σε βάρος του Δημοσίου αγγίζει τις 800.000 ευρώ.
Η προϊστάμενη ΦΠΑ της ΦΑΕ Θεσσαλονίκης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 χρόνων, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ δύο υπάλληλοι του γραφείου ΦΠΑ της συγκεκριμένης εφορίας καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης επτά ετών (με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα).
Για την ίδια υπόθεση, το ίδιο δικαστήριο επέβαλε ποινή κάθειρξης επτά ετών σε ελεγκτή του υπουργείου Οικονομικών (η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη).
Ακόμη, σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών καταδικάστηκε πολίτης - ιδιοκτήτης εταιρείας, που κατηγορούνταν ότι εισέπραξε παράνομα ΦΠΑ από παράνομες εξαγωγές. Το δικαστήριο έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...