Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Αερογέφυρα από Ρόδο μέχρι Θεσσαλονίκη για τραυματισμένο ελάφι

Συντονισμένη επιχείρηση προκειμένου να διασωθεί ένα ελάφι που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο στη Ρόδο στήθηκε με τη βοήθεια του δήμου Ωραιοκάστρου Θεσσαλονίκης. Το ατύχημα συνέβη την περασμένη Τρίτη, με συνέπεια το πανέμορφο ζώο να σπάσει δύο πόδια. Αμεση ήταν η κινητοποίηση των κτηνιατρικών υπηρεσιών του νησιού, οι γιατροί του οποίου του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες. Παρ’ όλα αυτά δεν υπήρχαν τα κατάλληλα εφόδια για την περίθαλψή του, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά του με στρατιωτικό αεροπλάνο στη συμπρωτεύουσα, ύστερα από συνεννόηση των τοπικών αρχών της Ρόδου με τη Διεύθυνση Δασών Κεντρικής Μακεδονίας.

Το πρόβλημα που προέκυψε όμως ήταν ότι έπρεπε να βρεθεί και το κατάλληλο όχημα, το οποίο θα μετέφερε το πληγωμένο ελάφι από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης στις εγκαταστάσεις της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για το κώλυμα ενημερώθηκε ο δήμαρχος του Ωραιοκάστρου Νικολάος Μπάτος, ο οποίος ευαισθητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα να δώσει εντολή στις τεχνικές υπηρεσίες για την άμεση διάθεση του απαραίτητου αυτοκινήτου. Να σημειωθεί ότι τον κ. Μπάτο ενημέρωσε για το πρόβλημα ο επόπτης καθαριότητας του δήμου Ωραιοκάστρου Νίκος Καλογεράκος, τον οποίο είχαν πληροφορήσει σχετικά, ως γενικό γραμματέα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας - Θράκης, οι υπεύθυνοι της Διεύθυνσης Δασών.

Τελικά, ύστερα από συνεννόηση με τις υπηρεσίες του δήμου Ωραιοκάστρου, το ζώο οδηγήθηκε με ειδικό όχημα στην Κτηνιατρική Σχολή, όπου παρακολουθείται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του μικρού ελαφιού βελτιώνεται ώρα με την ώρα. ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...