Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Προοπτική λειτουργίας θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη




Επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη και Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Δημήτρη Ρέππα έστειλε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης, σχετικά με την προοπτική λειτουργίας θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκης.

Ο νομάρχης με την επιστολή του ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς 
"να δρομολογηθεί το ταχύτερο η λειτουργία της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας και αφετέρου να επιτραπεί να δένουν τα ιστιοφόρα και άλλα σκάφη στον πρώτο προβλήτα κάθε Σαββατοκύριακο, ώστε να μπορούν οι πολίτες να έρχονται ευκολότερα σε επαφή με το θαλάσσιο στοιχείο και να αποκατασταθεί μια εικόνα που αρμόζει στην πόλη". Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής: "Αγαπητέ κ. υπουργέ,

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που απολαμβάνει μια προνομιακή φυσική θέση. Δυστυχώς, εν έτει 2010 εξακολουθεί να παραμένει αποκομμένη και από το βουνό και από τη θάλασσα.

Σε μια πόλη που θέλουμε όλοι να λέμε ότι είναι η πρωτεύουσα των Βαλκανίων, η σταθερή λειτουργία θαλάσσιας αστικής συγκοινωνίας θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητη. Κι όμως, η Θεσσαλονίκη, με το μοναδικό αστικό θαλάσσιο μέτωπο που εκτείνεται από τη Σίνδο μέχρι τη Νέα Μηχανιώνα, στερείται θαλάσσιας συγκοινωνίας.

Η Νομαρχία μας ζήτησε κατ`επανάληψη τα προηγούμενα χρόνια τη δρομολόγηση θαλάσσιων μέσων αστικής μεταφοράς από τα αρμόδια υπουργεία. Ωστόσο, αποτέλεσμα δεν υπήρξε, παρόλο που τα οφέλη θα είναι πολλαπλά: για το κυκλοφοριακό, για τη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Επίσης, μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση είναι στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να επιτραπεί στα σκάφη να δένουν στον πρώτο προβλήτα, στο Λιμάνι, ώστε να αλλάξει η εικόνα του έρημου λιμανιού που καθόλου δεν αρμόζει στη Θεσσαλονίκη.

Κατόπιν τούτων, σας ζητώ να ενεργήσετε τα δέοντα, ώστε αφενός να λυθούν τα όποια νομικά και άλλα τυχόν προβλήματα και να δρομολογηθεί το ταχύτερο η λειτουργία της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας και αφετέρου να επιτραπεί να δένουν τα ιστιοφόρα και άλλα σκάφη στον πρώτο προβλήτα κάθε Σαββατοκύριακο, ώστε να μπορούν οι πολίτες να έρχονται ευκολότερα σε επαφή με το θαλάσσιο στοιχείο και να αποκατασταθεί μια εικόνα που αρμόζει στην πόλη"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...