Κυριακή 18 Απριλίου 2010

Ενταση και δακρυγόνα σε πορείες εθνικιστών και αντιεξουσιαστών στη Λάρισα

Πεδίο έντασης πνιγμένο στα δακρυγόνα έγινε το πρωί το κέντρο της Λάρισας. Για τέσσερις περίπου ώρες διακόσιοι αστυνομικοί προσπαθούσαν να κρατήσουν σε απόσταση τους διαδηλωτές δύο συγκεντρώσεων, αντιεξουσιαστών από τη μία και μελών του «Πατριωτικού Μετώπου» και της «Χρυσής Αυγής» από την άλλη.
Στην πλατεία Λαού, όπου βρίσκεται και η προτομή του Γεωργίου Γρίβα-Διγενή, είχαν ανακοινώσει από καιρό την απόφασή τους να κάνουν συγκέντρωση για να τιμήσουν την επέτειο της ΕΟΚΑ και την έναρξη του κυπριακού απελευθερωτικού αγώνα (1η Απριλίου 1955), εθνικιστές του τοπικού Πατριωτικού Συνδέσμου, μαζί με μέλη της «Χρυσής Αυγής» και του ΕΕΛΕΚ και στη συνέχεια να κάνουν πορεία σε κεντρικούς δρόμους. Πράγματι, περίπου 150 άτομα με ελληνικές σημαίες, βρέθηκαν στο συγκεκριμένο χώρο.
Στην Κεντρική πλατεία αποφάσισαν αντιφασιστική αντισυγκέντρωση περίπου 200 νεαροί αντιεξουσιαστές και αναρχικοί. Στα 200-300 μέτρα που χώριζαν τις δύο συγκεντρώσεις είχαν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να μη συναντηθούν οι δύο συγκεντρώσεις.
Στο τέλος όμως και επί 1,5 περίπου ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ ακολουθούσαν τους διαδηλωτές της "Χρυσής Αυγής" και του "Πατριωτικού Μετώπου" σε όλο το κεντρικό τομέα της Λάρισας, κάνοντας εκτενή χρήση δακρυγόνων. Η αστυνομία προσήγαγε τρεις από τους επικεφαλής των διαδηλωτών. Παράλληλα σε πορεία υπό αστυνομική παρακολούθηση εξελίχθηκε και η συγκέντρωση των αντιεξουσιαστών, η οποία κατέληξε ήρεμα στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου. Γύρω στις 3 το απόγευμα το κέντρο της πόλης είχε παραδοθεί και πάλι στην κυριακάτικη ηρεμία.
Φαίνεται ότι μεταξύ των δύο ομάδων έχει αναπτυχθεί πλέον ένα είδος βεντέτας, αφού είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα δύο μηνών που έρχονται σε αντιπαράθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...