Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Αφαντα 24.000 ευρώ κατά τις συναλλαγές μεταξύ ΚΕΔ και Μονής Βατοπαιδίου

Ακαρπη απέβη η προσπάθεια εντοπισμού των 24.000 ευρώ, που φαίνεται ότι εισπράχθηκαν από την Κτηματική Εταιρεία Δημοσίου κατά τις συναλλαγές της με την Μονή Βατοπαιδίου (για το συμβόλαιο 2335 του 2006) χωρίς, όμως, να έχουν ακόμα μπει στο ταμείο της.

Μπορεί η κατ' αντιπαράσταση εξέταση τεσσάρων συντελεστών του επίμαχου συμβολαίου από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής να μην διευκρίνισε τι ακριβώς συνέβη κατά την οικονομική συναλλαγή που το συνόδευε, οδήγησε, ωστόσο, στην εξαγωγή συμπερασμάτων σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.
Κατά την εξέταση του προϊσταμένου των νομικών υπηρεσιών της ΚΕΔ Σ.Γκασούκα είχε καταγγελθεί ότι τα 24.000 ευρώ δεν είχαν εισαχθεί στο ταμείο της Εταιρείας από το 2006, οπότε υπεγράφη το υπό εξέταση συμβόλαιο, με την διαβεβαίωση της συμβολαιογράφου Αικ.Πελέκη ότι τα χρήματα «καταβλήθηκαν ενώπιόν μου».
Την Τρίτη, κατά την εξέταση του πρώην προέδρου της ΚΕΔ Γ.Ξηραδάκη, του δικηγόρου - παραστάτη της ΚΕΔ Σ.Ζερβουδάκη, της Αικ.Πελέκη και του αδελφού της Δ.Πελέκη, δικηγόρου-παραστάτη της Μονής κατά την υπογραφή του συμβολαίου, ο τελευταίος δεν ήταν σε θέση να διαβεβαιώσει αν όντως κατέβαλε τα χρήματα αυτά, καθώς -όπως ανέφερε- «υπήρχε και εκπρόσωπος της Μονής».
Η συμβολαιογράφος Αικ.Πελέκη, αν και υπογράμμισε πως δεν ήταν αρμοδιότητά της «να μετρήσει» τα χρήματα, διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα καταβλήθηκαν.
Ο Γ.Ξηραδάκης αποδέχθηκε πως δεν ήταν παρών κατά την ανάγνωση του συμβολαίου, ούτε στις συζητήσεις περί οικονομικών, τις οποίες διεξήγαγαν «υπηρεσιακοί παράγοντες της ΚΕΔ»
Από πλευράς του, ο τότε δικηγόρος - παραστάτης της ΚΕΔ, Σ.Ζερβουδάκης, σημείωσε ότι δεν εμφανίζεται να χρωστάει μόνο η μονή χρήματα στο Δημόσιο, αλλά και το αντίστροφο.
Από κει και πέρα, στο συγκεκριμένο συμβόλαιο, «εκπρόσωπος της ΚΕΔ ήταν ο πρόεδρός της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...