Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Αλόννησος: Ακυβέρνητιο ιστιοπλοϊκό με 32 λαθρομετανάστες


Ακυβέρνητο ιστιοπλοϊκό σκάφος με σημαία Ουκρανίας στο οποίο επέβαινε μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών εντόπισαν χθες στις 5 η ώρα το απόγευμα, ανοικτά του ακρωτηρίου Γέρακα Αλοννήσου οι λιμενικές αρχές.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το ιστιοφόρο με πλήρωμα τρεις αλλοδαπούς – δύο άνδρες ηλικίας 57 και 28 ετών αντιστοίχως και μία γυναίκα ηλικίας 33 ετών – μετάφερε συνολικά 32 παράνομους μετανάστες (15 άνδρες και 17 γυναίκες) οι οποίοι ξεκίνησαν από την Τουρκία με προορισμό ένα από τα νησιά των Σποράδων.
Το ιστιοφόρο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Αλοννήσου στο οποίο κατέπλευσε σήμερα στη 1 η ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Οι παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου και σήμερα στις 2:30 μ.μ. θα προωθηθούν με πλοίο της γραμμής στον Βόλο όπου και θα υποβληθούν σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.
Για το περιστατικό και τις εξελίξεις, ενημερώθηκε άμεσα ο αρμόδιος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου, ο οποίος διέταξε το σχηματισμό φακέλου δικογραφίας, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, εις βάρος των τριών αλλοδαπών διακινητών. Το σκάφος κατασχέθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε Ελεύθερα την απόψή σας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...